ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020


Διάλεξη στο πλαίσιο του μαθήματος «Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός 8Α: Αρχιτεκτονική υπαίθριων δημοσίων χωρών σε αστικό και φυσικό τοπίο» του ΕΜΠ, 2021

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει το συνθετικό μάθημα Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός 8Α: Αρχιτεκτονική υπαίθριων δημοσίων χωρών σε αστικό και φυσικό τοπίο (διδακτική ομάδα Επίκουρης Καθηγήτριας Μαρίας Μαρλαντή), στο οποίο συμμετείχε η Αννίτα Θεοχαράκη.

Η παρουσίαση είχε θέμα «Η αρχαιολογία της πλατείας Κοτζιά». Παρατέθηκαν αρχαιολογικές πληροφορίες που συνθέτουν την εικόνα της αρχαίας πόλης στην συγκεκριμένη περιοχή ανά τους αιώνες. Η χρήση του ψηφιακού χάρτη του Διπύλου, Χαρτογραφώντας τις Αρχαιότητες των Αθηνών, συνέβαλε στην κατανόηση από τους φοιτητές τόσο της εικόνας της περιοχής διαχρονικά όσο και του τεράστιου ερευνητικού έργου των σωστικών ανασκαφών.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τους καθηγητές και τους φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον· έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διεπιστημονικής συνεργασίας κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της πόλης.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε σε εικονικό περιβάλλον, στις 23 Μαρτίου 2021.